Misiune de suflet a pompierilor dorohoieni, la Dersca

Sărbătorile nu sunt un prilej de bucurie pentru toată lumea. Sunt oameni loviți de soartă care privesc viitorul cu ochii în lacrimi și doar un sprijin, uneori neașteptat, le poate reda speranța în suflet. O familie formată din nouă persoane, dintre care cinci copilași, din localitatea Dersca, a trecut prin clipe grele, săptămâna trecută, atunci când casa le-a fost cuprinsă de flăcări și, într-o clipă, s-au trezit sub cerul liber, fără posibilitatea de a-și construi singuri un nou cămin. Încă de atunci, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, care au intervenit pentru stingerea incendiului, s-au gândit mereu la ei și și-au propus să le întindă o mână de ajutor, așa cum au mai făcut și cu alte familii nevoiașe din comunitatea în care trăiesc.

În acestă dimineață, pompierii dorohoieni s-au întors la Dersca și i-au găsit pe toți, bunicii, mama, tatăl și cei cinci copii, Andreea Isaura (11 ani), Paula (8 ani), Ionuț (6 ani), Sofia (4 ani) și Ștefan (10 luni), în curtea lor, printre dărâmături. Le-au umplut sufletele de bucurie, odată cu darurile oferite – un televizor, încălțăminte, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării, haine și fructe.

Și, cum cea mai mare dorință a celor nouă suflete este o nouă casă, salvatorii dorohoieni au dorit să pună piatra de temelie, oferindu-le bolțari pentru a construi două camere.

Darurile cumpărate din bonurile de masă primite de salvatorii dorohoieni după ce au donat sânge, dar și din sume donate de alți colegii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, au fost primite cu emoție și lacrimi de mulțumire.

Dăruind câte puţin, fiecare a adus speranța în inimile celor nouă persoane greu încercate.

Deja ai votat!