Un nou fals la frontieră. Transportator tras pe dreapta

Un cetățean din Republica Moldova va fi anchetat penal de polițiștii de frontieră botoșăneni, după ce a încercat să treacă frontiera folosindu-se de un document fals. În vârstă de 26 de ani, S.I. s-a prezentat luni, pe 21 decembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru a intra în ţară, ca şofer al unui microbuz Mercedes Benz.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un Extras din “Registrul operatorilor de transport rutier”, pentru a dovedi calitatea de transportator. În baza acestor documente S. I. spera că i se va permite intrarea în România în scop de tranzit, ca și transportator.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Deja ai votat!