Vânători percheziționați cu mascații. Polițiștii le-au ridicat armele

Operațiune în forță organizată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. În urma a 15 percheziții, aceștia au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 12 arme letale și două neletale, precum și peste 900 de cartușe deținute ilegal sau în condiții necorespunzătoare.

Ținta au fost mai mulți vânători din județ, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj. Faptele ar fi fost comise în perioada septembrie-noiembrie a.c., însă anchetatorii au efectuat mai multe investigații, cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani, ancheta culminând cu cele 15 percheziții domiciliare, organizate cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase precum și din cadrul Biroului de Investigații Criminale, a Secției de Poliție Rurală nr. 1 și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„Cu ocazia perchezițiilor la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 12 arme letale deținute legal și două arme neletale deținute ilegal și păstrate necorespunzător, 958 de cartușe, deținute ilegal sau în condiții necorespunzătoare, precum și un trofeu de vânătoare deținut ilegal”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Pentru păstrarea necorespunzătoare a armamentului și muniției legal deținute au fost aplicate trei amenzi contravenționale, în cuantum de peste 16.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea dreptului de deținere, de port și folosire a armelor.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să se dipună măsuri”, a adăugat Delia Nenișcu.

Deja ai votat!