Botoșăneni cooptați în conducerile celor două camere ale Parlamentului

Noul Parlament constituit în urma alegerilor din 6 decembrie a.c. va avea în conducere doi botoșăneni. Aflat la al doilea mandat, deputatul PSD de Botoșani Marius Budăi (foto dreapta) a devenit vicepreședinte al Camerei Deputaților. Astfel, în momentul în care s-a trecut la stabilirea membrilor din Biroul Permanent al Camerei, Marius Budăi a fost nominalizat de grupul parlamentar PSD ca și candidat la funcția de vicepreședinte. În urma votului exprimat, el a obținut mandatul, ceilalți trei vicepreședinți desemnați fiind Alexandru Rafila (PSD), Laurenţiu-Dan Leoreanu (PNL) și Cristina-Mădălina Prună (USR PLUS).

Prin urmare, Marius Budăi va face parte și în această legislatură din Biroul Permanent al Camerei Deputaților, după ce în vechiul mandat el a deținut funcția de chestor. „E clar că ai emoții, de la depunerea jurământului, până la votul în plen și prima ședință a Biroului Permanent. Este omenesc să ai emoții și dacă nu ai emoții, din punctul meu de vedere, nu este ok. Da. Au fost două zile extrem de încărcate din punct de vedere emoțional. Țin să le mulțumesc botoșănenilor pentru încrederea acordată de a-i reprezenta din nou în Parlamentul României și colegilor din PSD pentru nominalizarea mea în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților”, a spus Marius Budăi.

Botoşănean şi la conducerea Senatului

Și din conducerea Senatului va face parte un botoșănean. Este vorba de rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei (foto stânga). Născut la Botoșani pe 22 iunie 1967, el ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliul Național al Rectorilor. Totodată, este membru membru corespondent al Academiei de Științe Medicale și membru în Consiliul Național al Cercetării Științifice, Senatul Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă, în comitetele editoriale ale diferitor publicații științifice. Stabilit în Târgu Mureș, el s-a înscris în PSD și a candidat la Senat în circumscripția Mureș. Marți, în momentul desemnării noii conduceri a Senatului, el a fost desemnat să ocupe funcția de vicepreședinte. Alături de prof. dr. Leonard Azamfirei au mai fost aleși în funcția de vicepreședinte al Senatului și senatorii Robert Cazanciuc (PSD), Radu Oprea (PSD) și Alina Ştefania Gorghiu (PNL).

”Sunt onorat de alegerea mea în această înaltă funcție de demnitate publică, de vicepreședinte al Senatului României. Rămân, în egală măsură, nu doar senator al României dar și al județului Mureș de la care am primit votul. Experiența de până acum o voi converti în inițiative și acțiuni parlamentare, menite să redea încrederea în clasa politică, respectul pentru om și pentru instituțiile statului”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. dr. Leonard Azamfirei.

 

Deja ai votat!