Crăciun pe patul de spital pentru sute de botoşăneni

0

Peste 500 de botoșăneni care își vor petrece Crăciunul pe patul de spital, vor primi un meniu special. Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” a pregătit mese adaptate în funcție de afecțiunile pacienților, cele mai bogate fiind destinate celor care nu au nicio interdicție alimentară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, Ioan Asaftei, sunt pregătite 530 de meniuri: 210 pentru pacineții din blocul central, 210 pentru Secția de Psihiatrie, 75 pentru Infecțioase și 15 pentru micuții de la Pediatrie. Acestea vor fi oferite începând cu prima zi de Crăciun până în prima zi a noului an, inclusiv.

La micul dejun, se oferă unt, șuncă presată, cașcaval, telemea, ou fiert, măsline; la prânz vor fi ciorbe sau supe de legume și preparate cu friptură din piept și pulpă de pui, iar la cină preparate pe baza de lactate. „Tradițional, în zilele de Crăciun și de 1 ianuarie 2021, toți pacienții internați vor primi suplimente în pachete individuale cu cozonac, portocale, bomboane de pom”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU.

Deja ai votat!
se încarcă...