Managerul Spitalului Judeţean speră la cumpătare de Sărbători din partea botoşănenilor

0

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani, economistul Doina Caba, a transmis un mesaj adresat pacienților internați pe secțiile unității pe care o conduce. Ea a subliniat că acest an și sărbătorile sale sunt atipice, însă „magia Crăciunului” rămâne la fel de puternică, indiferent de realitățile cotidiene.

Managerul SJU le transmite botoşănenilor să încerce să găsească o bucurie în orice gest sau faptă, oricât de mici ar fi, chiar și în condiții de pandemie și izolare. “Sărbătoarea Crăciunului este perioadă în care lumea începe să forfote de bucurie, entuziasm, este perioada în care lumea e cuprinsă de magia sărbătorilor de iarna unde cu toții pregătesc mâncarea traditională, curătenia înainte de sărbători și bineînțeles petrecerile de sărbători, bradul și alte tradiții, bucuria din roşul obrajilor de pe fețele colindătorilor,

Cine poate descrie în cuvinte bucuria și fericirea din ochii familiei care te intampină înapoi acasă, fericirea din ochii copiilor care primesc cadouri, sau voioșia cu care colindătorii cântă neîncetat Nașterea Domnului? Sau mirosul îmbietor de cozonac făcut de bunica, ori vinul fiert cu scortisoară.

Da, magia Crăciunului ne cuprinde pe toți, de la mic la mare.

Dar Sărbătorile din acest an nu vor fi la fel că în anii precedenți. Am fost forțați să ne schimbăm viață, e o traumă colectivă, trăim o luna decembrie atipică, fără prea multe vizite, fără călătorii, fără petreceri. Amintirea vremurilor în care călătoream fără restricții sau ne vedeam cu prietenii ne face să ne gândim cu tristețe la sărbătorile care stau să vină.

Dar ne putem bucura de sărbători chiar și în aceste condiții.

Așadar, nu vom omite sărbătorile ci doar vom ajusta comportamentul nostru la situația actuală, gândindu-ne cu mult respect și dragoste la persoanele pe care dorim să le protejăm, în special în perioadă sărbătorilor când dorim să fim cu familia noastră.

Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opțiunea cea mai sigură, chiar dacă nu putem sărbători împreună anul acesta, putem găsi mijloace de a sărbători când pandemia se va sfârși.

Oamenii își asumă în mod eronat că sunt cu rude de încredere și apoi renuntă la purtarea măstii ori uită de distanțarea fizică. Dacă avem intenția să găzduim o petrecere restransă, merită să ne gândim că un astfel de eveniment poate fi o sursă de răspândire a virusului și este indicat să ținem cont de câteva aspecte precum:

• să ne asigurăm că toți cei care vor veni vor respectă același “protocol”,

• să le reamintim că purtarea măstii și practicarea distantării fizice cât și atenția la persoanele cu care se vor întâlni în această perioadă este foarte importantă.

Respectând aceste recomandări nu vom pune presiune pe sistemul sanitar și vom proteja sănătatea cadrelor medicale: medici și asistenți, dar și a celorlalți angajați din unitătile medicale și ne asigurăm că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze și să ofere îngrijire în față pandemiei de coronavirus.

Fie că sărbătorile de iarnă să vă aducă liniște, căldura și armonie în suflet și să fiți sănătoși .

Crăciun fericit și un An Nou plin de speranţă!”, este mesajul transmis de economist Doina Caba, managerul SJU Mavromati Botoșani

Deja ai votat!
se încarcă...