Noi facilităţi propuse de consilierii municipali liberali

Consilierii municipali liberali s-au evidenţiat de la preluarea mandatului prin propuneri care ţin mai mult de politica social democrată. După majorarea burselor pentru elevi, ei au propus noi facilităţi pentru botoşăneni.

În ședința de ieri, 22 decembrie, Eugen Țurcanu a propus ca pentru mijloacele de transport ale societăților Microbuzul și Eltrans să fie eliberate abonamente gratuite și persoanelor cu grad mediu de handicap. Totodată, Eugen Ţurcanu a propus ca să beneficieze de gratuitate la transportul în comun pensionarii care au un venit lunar egal cu 2,5 puncte de pensie, în condiţiile în care, în prezent, gratuitate au doar seniorii care au venituri mai mici sau egale cu două puncte de pensie.

Raluca Curelariu, de la USR – PLUS, a catalogat drept deplasată măsura acordării facilităţii  pensionarilor care au un venit lunar de 3.500 de lei. Ea a precizat că în Botoşani sunt multe familii cu copii ale căror venituri lunare nu ajung la 3.500 de lei, familii care nu au gratuitate la transportul în comun.

Amendamentul lui Eugen Ţurcanu vizând acordarea facilităţii şi pensionarilor cu venituri de până la 2,5 puncte de pensie a fost respins la vot.

În schimb, a întrunit voturile necesare propunerea vizând acordarea de gratuitate la transportul în comun şi pentru persoanele încadrate în grad de handicap. Cu alte cuvinte, dacă până acum beneficiau de gratuitate la transportul cu microbuzele doar pensionarii şi elevii, de acum au fost incluse în această categorie şi persoanele cu handicap grav, accentuat şi mediu. Societatea Eltrans asigura până acum transport gratuit pentru elevi, pensionari, persoane cu handicap grav şi accentuat, de acum extinzându-se facilitatea şi la botoşănenii cu handicap mediu. Beneficiază de gratuitate şi însoţitorii persoanelor cu handicap.

Deja ai votat!