Transportator lăsat fără mașină. Toată marfa a fost confiscată

Un sucevean care transporta lemne a rămas fără marfă, dar s-a ales și cu mașina confiscată. S-a întâmplat marți, pe 22 decembrie a.c., când polițiștii Biroului de Ordine Publică, în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Ocolul Silvic Botoșani, au acționat în sistem integrat pe raza municipiului Botoșani pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Astfel, polițiștii au oprit pentru control pe strada Porumbelului din municipiul Botoșani, o autoutilitară condusă de un bărbat de 73 de ani din județul Suceava, care transporta 10,442 metri cubi de material lemnos.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă documentele legale specifice transportului de material lemnos, motiv pentru care s-a dipus confiscarea acestuia, precum și indisponibilizarea în vederea confiscării a autoutilitarei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documente specifice.

Deja ai votat!