Municipiul Botoşani are un nou arhitect şef

Începând de astăzi, 24 decembrie, Municipiul Botoşani are un nou arhitect şef. Primarul Cosmin Andrei l-a numit în această funcţie, ca interimar, pe Alexandru Agavriloae, un tânăr arhitect care lucrează în cadrul Serviciului Urbanism din anul 2013.

Alexandru Agavriloae îl va înlocui pe Dan Sandu, care va ieși la pensie. Am luat decizia să nu mai prelungesc contractul individual de muncă pentru domnia sa, motivat de faptul că ieșise la pensie anul trecut și a avut un an de zile o prelungire pentru a ocupa această funcție”, a declarat Cosmin Andrei.

Primarul i-a transmis deja noului arhitect şef ce aşteptări are de la acest serviciu important din cadrul Primăriei Botoşani.

Am așteptări de la Serviciul Urbanism să elibereze rapid documentele către solicitanți pentru că acesta a fost lucrul care s-a reclamat cel mai des de când sunt în Primăria Botoșani. Sunt întârzieri la documentațiile de autorizații în construcții, întârzieri care uneori conduceau la faptul că aveam construcții fără autorizații, documentația fiind în curs de avizare la Primăria Botoșani. Oamenii nu mai aveau răbdare după şase luni după ce au depus documentele să mai aștepte și demarau lucrările și de cele mai multe ori erau sancționați”, a explicat primarul.

”Aștept ca noul arhitect șef interimar să aibă o relaționare decentă cu cetățenii”

Cosmin Andrei a adăugat că nu mai doreşte să primească sesizări de la botoşăneni nemulţumiţi că nu obţin documentaţiile la timp. Edilul s-a întâlnit cu un investitor care i-a spus că aşteaptă de doi ani un răspuns pentru o investiţie pe care doreşte să o demareze.  „Aceste investiții trebuie privite și într-o cheie a dezvoltării economiei locale. Mă aștept ca noul arhitect șef interimar să aibă o relaționare decentă cu cetățenii pentru că și acest lucru a fost reclamat în trecut, faptul că nu a fost un dialog constructiv și civilizat”, a mai spus Cosmin Andrei.

Alexandru Agavriloae va coordona şi elaborarea Planului Urbanistic General al Municipiului Botoşani, document programatic pentru dezvoltarea oraşului.

Deja ai votat!