Sute de polițiști și jandarmi pe străzi, în zilele de Crăciun

0

De Crăciun, forțele de ordine vor fi în alertă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), la nivelul județului Botoșani, în perioada 24 – 27 decembrie a.c., zilnic vor fi în teren peste 300 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și de frontieră pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale. De asemenea, poliţiştii rutieri vor monitoriza traficul rutier cu autospeciale dotate cu aparate radar pentru prevenirea producerii accidentelor și pentru fluidizarea traficului rutier.

„Vă recomandăm să nu consumaţi în exces băuturi alcoolice! Din statisticile poliţiei reiese faptul că peste 90% din infracţiunile comise cu violenţă au avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool. Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate avansată. Conflictul poate degenera în violenţă fizică iar rezultatul ar putea fi tragic”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Botoșani.

Chiar dacă am intrat deja în perioada sărbătorilor de iarnă, autoritățile nu vor face rabat de la măsurile de protecție pentru combaterea pandemiei de coronavirus. „De asemenea, vă recomamdăm sa respectați măsurile impuse de autorități în contextul stării de alertă”, au adăugat reprezentanții IPJ.

Reamintim ca portul măștii de protecție este obligatoriu în toate spațiile publice închise sau deschise, iar circulația pe timp de noapte este interzisă, cu exceptia cazurilor in care aveți un motiv justificat prevăzut în mod expres de lege.

Deja ai votat!
se încarcă...