spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTVal de accidente din cauza noilor reglementări din trafic

Val de accidente din cauza noilor reglementări din trafic

Noile reglementări din traficul din oraş duc la un val de tamponări pe străzile din municipiu. În această perioadă, majoritatea incidentelor de acest fel s-au petrecut pe liniile de tramvai, după ce Poliţia şi Primăria au decis că se poate circula şi prin zona scuarurilor. Mulţi şoferi, însă, nu au afla despre noile reglementări, motiv pentru care au ignorat semnele rutiere, iar tamponările sunt la ordinea zilei.

Primul accident după eliminarea interdicţiilor de circulaţie pe calea de rulare a tramvaiului a avut loc vineri, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, în zona Stadionului Municipal. Atunci, un autoturism de teren, înmatriculat în judeţul Suceava, care circula regulamentar pe linia de tramvai, în zona fostei staţii de la Stadion, a fost lovit din lateral de o Toyota al cărei şofer a încercat să facă un viraj la stânga, fără să se asigure corespunzător.

Cei doi şoferi nu s-au înţeles amiabil şi au fost nevoiţi să apeleze la poliţişti pentru a stabili vinovăţia.

„Unii şoferi încă nu respectă noile reglementări de circulaţie”

Sâmbătă au urmat alte două evenimente rutiere, la distanţă de câteva zeci de minute, în aceeaşi zonă. Mai întâi, şoferul unei Dacia Logan a încercat să schimbe benzile şi a fost acroşat de un Ford care circula pe linia de tramvai, prin interiorul scuarului.

La câteva zeci de minute, un autoturism care venea dinspre Strada Armonia a izbit în lateral un autoturism care circula pe Calea Naţională pe linia de tramvai.
„Din fericire, ambele incidente au fost doar cu avarii. De când s-a dat voie să se circule prin scuaruri, unii şoferi încă nu respectă noile reglementări de circulaţie”, a spus un botoşănean care locuieşte în zonă.

Duminică a urmat un alt eveniment asemănător, de această dată în zona Botoşani Shopping Center. O Skoda, înmatriculată în Iaşi, condusă de o femeie, care circula dinspre Bulevard spre Primăverii, a fost avariată după efectuarea unui viraj. Şoferiţa a încercat să vireze stânga, în dreptul parcării de la centrul comercial, pentru a intra pe o alee secundară, de la blocurile din zonă. Aceasta nu s-a asigurat însă, şi a fost lovită de un Audi, care circula regulamentar pe calea de rulare a tramvaiului. Din fericire, în urma impactului nu au fost victime.

Luni şi marţi au fost înregistrate ale trei evenimente asemănătoare, în zona Sucevei, în dreptul Serviciului de Paşapoarte şi în zona Stadionului.

Poliţiştii spun că de vină este şi traficul aproape sufocat din aceste zile, cauzat de febra cumpărăturilor din perioada Sărbătorilor. Şoferii sunt mai agresivi în trafic şi asta cauzează şi un număr mai mare de evenimente rutiere.

Reguli noi de circulaţie

Comisia de sistematizare a circulaţiei de la nivelul municipiului Botoşani a decis, de curând, că şoferii pot circula pe linia de tramvai din dreptul scuarurilor. Măsura este valabilă pentru cea mai mare parte a scuarurilor din municipiu, însă nu pentru toate. Spre exemplu, nu se poate face această manevră în zona scuarului de la Gară, având în vedere că zona include şi intersecţia către Kaufland. Acolo unde este permisă circulaţia prin scuar, un semn de circulaţie cu două săgeţi este montat pe scuar.

smart

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...