Pediatru diagnosticat cu Covid19 după ce a leşinat în timpul unei consultaţii

0

Un cunoscut medic pediatru din Botoşani a fost depistat cu Covid19 după ce a leşinat în timpul unei consultaţii.

În vârstă de 78 de ani, medicul pensionar activa de mai mult timp în sistemul medical privat din Botoşani. Aceasta şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce consulta, marţi, o fetiţă de doi ani. După ce alţi colegi şi personalul medical din clinică i-au sărit în ajutor, aceasta şi-a revenit, iar ulterior a fost preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) şi transportată la Urgenţe.

Cadrele medicale au supus-o unor investigaţii de ruină, însă au şi testat-o pe colega lor pentru prezenţa SARS-CoV-2. După ce au stabilizat-o din punct de vedere hemodinamic, rezultatul testului PCR a venit pozitiv, medicul fiind diagnosticat cu Covid19.

Aceasta a fost izolată la domiciliu, unde va primi tratamentul de specialitate, urmând ca starea de sănătate să îi fie monitorizată de un infecţionist.

Peste 40 de noi cazuri în prima zi de Crăciun

În ultimele 24 de ore alţi 43 botoşăneni au fost depistaţi cu noul coronavirus. 27 dintre noile cazuri au fost depistate în rândul locuitorilor din municipiul-reședință de județ.

Potrivit autorităţilor judeţene, de la începutul pandemiei judeţul Botoşani a înregistrat 7.808 cazuri de Covid19. Dintre aceştia, 6.657 au scăpat de boala care a acoperit întreaga planetă. Alţi 844 de pacienţi încă mai sunt diagnosticaţi cu Covid, în timp ce 307 au pierdut lupta cu boala.

La nivelul judeţului rata de contaminare este de 1,66 la mie, în timp ce în municipiul Botoşani a scăzut la 3,67 de cazuri la mia de locuitori, iar în comuna Leorda, rata este de 5,06.

Deja ai votat!
se încarcă...