Bâlci închis cu poliția. Amenzile aplicate au totalizat 10.000 de lei

0

Sancțiuni uriașe aplicate de polițiștii botoșăneni pentru încălcarea stării de alertă. S-a întâmplat ieri, când forțele de ordine au aplicat mai multe amenzi, în cuantum total de 10.000 de lei, firmei care administrează parcul de distracții din apropierea Parcului „Mihai Eminescu”. Întrucât unitatea a deschis instalațiile de distracție, organizând activități recreativ-distractive care au dus la formarea de aglomerare de persoane, polițiștii i-au sancționat pe cei răspunzători de situația creată. O altă sancțiune a fost aplicată pentru neemiterea chitanțelor sau bonurilor fiscale pentru activitățile prestate.

De altfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai altor instituții au organizat mai multe controale, atât în mediul urban cât și rural, scopul fiind combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2.

„Au fost verificate 157 de societăți comerciale și 68 de mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale in valoare de 15.000 de lei. Dintre acestea, 21 de sanctiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție în locurile în care era obligatoriu, iar 8 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor privind deplasarea pe timp de noapte”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!
se încarcă...