DSPSA nu se va mai ocupa de semafoarele din municipiul Botoşani

Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) nu va mai avea în administrare  semafoarele din municipiul Botoşani. „Am transmis colegilor să-mi pregătească documentele astfel încât gestiunea semafoarelor din municipiul Botoșani să nu mai fie făcută de către DSPSA, ci să fie transferată la Compartimentul transporturi al Primăriei, din subordinea Direcției Edilitare, ceea ce mi se pare foarte firesc”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul ia în calcul stabilirea mai multor obligații pentru operatorul care se va ocupa de mentenanța semafoarelor din municipiu.

Voi veni cu o Hotărâre de Consiliu Local astfel încât Primăria să gestioneze semafoarele, să nu mai fie la DSPSA, care oricum nu le gestionează, face externalizare de servicii prin licitație. La următoarea licitație, voi trece în caietul de sarcini niște timpi de reacție foarte scurți, astfel încât să nu mai avem la Botoșani semafoare nefuncționale mai mult de 24 de ore, dacă sunt defecțiuni”, a anunţat  primarul municipiului Botoșani.

Totodată, se dorește modificarea timpilor la semafoare. „Intenționez, de asemenea, să modific timpii de funcționare ai semafoarelor astfel încât să nu mai intre pe funcționare intermitentă decât mult mai târziu, pentru că au crescut valorile de trafic și în timpul zilei se circulă în mod normal, fără funcționare pe galben intermitent și să prelungesc această funcționare până pe la ora 20:00 chiar 21:00, în funcţie de intersecţie”, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

„În Botoşani avem nevoie de un studiu de trafic”

În urmă cu câţiva ani, conducerea primăriei lua în calcul amplasarea unui semafor pe Bulevardul Eminescu, la trecerea pentru pietoni din dreptul Muzeului Judeţean.

Am avut acolo demersuri numai că devizul de lucrări a fost foarte mare şi am abandonat pentru moment investiţie pentru că am am avut un calcul estimativ de 100.000 de lei, ceea ce nu mi s-a părut normal pentru un singur semafor inteligent. În Botoşani avem nevoie de un studiu de trafic foarte bine făcut, astfel încât să luăm decizii în mod unitar, să nu mai acţionăm punctual, pe intersecţii pentru că circulaţia trebuie privită în ansamblu şi măsurile, de asemenea”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!