Accident la beție, cu o mașină furată

foto arhivă Numărul infracțiunilor comise de adolescenți a crescut de la un an la altul

Un botoșănean a furat mașina unei cunoștințe și a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale. Teribilistul nu avea permis de conducere și era beat criță.

Totul s-a întâmplat duminică, pe 27 decembrie a.c., când botoșăneanul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Răchiți, a sustras un autoturism ce aparținea unei cunoștințe, pe care l-a condus mai apoi până în parcarea din spatele unui imobil de locuințe de pe Bulevardul Mihai Eminescu, apoi a intrat în coliziune cu zidul și gardul ce împrejmuiește imobilul.

Un martor ocular a sunat însă la 112 și i-a anunțat pe polițiștii din cadrul Biroului Rutier, care au ajuns în scurt timp la locul faptei. Cercetările aveau să scoată la iveală că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult de atât, fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, aventura lui pe patru roți s-a terminat destul de prost, tânărul urmând să fie cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni – furt în scop de folosință, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

 

Deja ai votat!