Botoșănenii izolați la domiciliu verificați de jandarmi

Personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani a fost la datorie în minivacanța de Crăciun, acționând atât în sistem integrat, în cooperare cu efective de poliție, cât și prin echipaje de jandarmi, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

„Cele trei zile de sărbătoare s-au scurs fără apariția unor evenimente majore, de natură să tulbure grav ordinea și liniștea publică. Cu toate acestea, nu au lipsit cazurile de tulburare a liniștii cetățenilor sau de nerespectare a prevederilor legale de protecție sanitară, consecința fiind aplicarea de către jandarmi a 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IJJ Botoșani.

Potrivit acelorași surse, în aceeași perioadă, jandarmii au verificat la domiciliu 439 de persoane aflate în izolare, în nu mai puțin de 240 de locații, nefiind constatate cazuri de încălcare a acestei măsuri preventive.

„Jandarmeria Botoșani vă recomandă să respectați măsurile impuse de autoritățile competente și, nu în ultimul rând, să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi”, se mai arată în comunicatul de presă emis de IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!