Drum național plin de pământul adus de pe câmp de utilajele agricole

Situație neobișnuită în comuna Ungureni, unde din cauza noroiului adus de pe câmp de utilajele agricole, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, care întrețin drumul național Botoșani – Săveni, au trebuit să intervină cu utilajele proprii pentru a curăța carosabilul. „Un echipaj al Secției Drumuri Naționale Botoșani intervine la acest moment cu un utilaj dotat cu perie mecanică pe DN 29, km 59, în extravilanul localității Ungureni, pentru curățarea părții carosabile de potmolul transportat de pe drumurile laterale de către camioanele și utilajele care participă la recoltarea sfeclei. Zona de intervenție este semnalizată corespunzător, traficul fiind dirijat de reprezentanți ai Poliției Rutiere. Recomandăm participanților la trafic să circule cu atenție în zona afectată”, au precizat reprezentanții DRDP Iași.

Situația fost adusă și la cunoștința polițiștilor rutieri, care au trimis încă de duminică seară un echipaj în zona afectată, însă, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, la vederea agenților rutieri, șoferii de pe utilajele agricole nu au mai efectuat nicio manevră, de frică să nu fie sancționați. Astfel, tractoarele și camioanele au rămas pe câmp, pe tot parcursul nopții de duminică spre luni.

Conform reglementărilor aflate în vigoare, ei ar trebui să curețe roțile înainte de a intra cu utilajele agricole pe drumurile modernizate. Astfel, potrivit Codului Rutier, pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanţe sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei se sancționează cu o amendă prevăzută în clasa a IV a de sancţiuni – de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei.

 

 

Deja ai votat!