O nouă licitaţie pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul

0

În luna ianuarie, municipalitatea botoşăneană va organiza a doua licitaţie vizând atribuirea celor două contracte de reabilitare a infrastructurii de transport cu tramvaiul. Asta după ce la prima licitaţie nu s-a prezentat nicio firmă, deşi au fost solicitate mai multe clarificări din partea unor constructori.

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a explicat că la fiecare contract suma alocată pentru proiectare şi execuţie va fi suplimentată cu câte 1,2 milioane de euro, bani care vor fi luaţi de la capitolul <diverse şi neprevăzute> şi de la dirigentarea lucrărilor. „Dacă suplimentăm cu câte 1,2 milioane de euro lucrările de proiectare plus execuţie, cred că cele două contracte vor fi mai atractive pentru cei care la prima licitaţie au cerut clarificări. Sunt optimist că vor veni firme care vor depune oferte pentru cele două trasee, după ce suplimentăm valoarea”, a declarat Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, cel târziu în luna martie vor putea fi stabiliţi câştigătorii, pentru a se trece apoi la proiectare. „Lucrările trebuie finalizate până la 31 decembrie 2023”, a mai spus edilul.

Trei proiecte pentru modernizarea transportului public local cu tramvaiul

Modernizarea transportului cu tramvaiul se va realiza în cadrul a trei proiecte pentru care municipalitatea botoşăneană a obţinut fonduri europene care totalizează 56.180.104 de euro. Municipalitatea va gestiona cele două proiecte vizând reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul, valoarea acestora fiind de 19.138.583 de euro, respectiv 18.818.890 de euro.

Contractul pentru Lotul 1 (traseul 101) include înlocuirea a 8,68 kilometri de cale de rulare, construirea a 18 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 234 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 9,12 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Contractul pentru Lotul 2 (traseul 102) presupune înlocuirea a 8,56 kilometri de cale de rulare, construirea a 14 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 279 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 8,98 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Achiziția a nouă tramvaie pentru municipiu se face prin Ministerul Dezvoltării, valoarea finanţării fiind de 18.222.630 de euro.

Deja ai votat!
se încarcă...