Ţigări de contrabandă de peste 266.000 lei confiscate cu focuri de armă

Captură de țigări de contrabandă pe malul Prutului. S-a întâmplat pe 26 decembrie a.c., când polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani, în colaborare cu cei de la Sectorul Poliției de Frontieră Darabani, au descins pe malul Prutului, într-o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 19.45, pe direcția localității Bajura, la malul râului Prut, au fost observate mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autovehicul.

„La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au scos armele și au tras patru focuri de avertisment în plan vertical. După ce au verificat autoturismul, polițiștii de frontieră au găsit 19.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 266.000 de lei. Astfel, în urma anchetei, țigările au fost confiscate, fiind indisponibilizat și autoturismul utilizat în activitatea de contrabandă, în valoare de circa 30.000 lei.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a adăugat Minodora Răcnea.

Deja ai votat!