Botoşănenii sunt îndemnaţi să întâmpine astfel Noul An în rugăciune

0

În seara zilei de 31 decembrie, în multe biserici botoşănene vor fi oficiate slujbe de mulţumire şi de binecuvântare pentru noul an. Botoşănenii sunt aşteptaţi să întâmpine astfel Noul An în rugăciune.

În cele mai multe biserici, slujba va începe la ora 20:00. „Vom face rugăciunea începând cu ora 20.00. Vom face Vecernie  şi rugăciunile mari de dezlegare. Vă invităm pe toţi la rugăciune pentru ca aceste zile zile de bucurie şi de pace în sufletele noastre să le începem cu rugăciune adusă bunului Dumnezeu”, a declarat preotul Liviu Florariu, parohul Bisericii „Sfânta Ecaterina”.

Şi enoriaşii din satul Teişoara – comuna Roma sunt aşteptaţi la biserică în ultima zi din acest an. „Nădăjduind în mila Lui Dumnezeu și ascultând de glasul conștiinței eliberatoare, vă provoc spre asumarea unui nou program de viață în anul ce vine, care să fie împlinit prin: credință susținută, iertare, bunătate (fapte ale milei), dialog autentic (comunicare sinceră), răbdare și înnoire permanentă prin participare la viața (realitatea) duhovnicească. Nu e puțin dar, e oricum, infim pe lângă ce ne oferă Dumnezeu. Un An Nou, cu dar de sănătate şi bunătate!”, a transmis preotul Constantin Puiu, parohul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

La final de an, creştinul nu trebuie să uite că „timpul are o destinație sacră, așa că omul trebuie să sfințească timpul”, aşa după cum spune preotul Ioan Chirvasă. „Viața omului e timp de mântuire sau risipă inutilă, chiar păgubitoare a timpului. E necesar ca omul să redescopere valoarea timpului și destinația sacră a acestuia. Când omul se va raporta la Creator și-și va trăi viața în duhul comuniunii cu Dumnezeu, va înțelege viața ca dar neprețuit făcut omului, iar în afara sensului duhovnicesc, timpul și viața în general, se arată cu relativismul și imperfecţiunile sale. Viața omului poate fi un <pelerinaj>, adică o călătorie cu scop sacru sau o călătorie la întâmplare. Depinde, de fiecare”, a mai spus preotul Ioan Chirvasă.

Deja ai votat!
se încarcă...