Noi probleme pentru municipalitatea botoşăneană

0

Pe final de an, municipalitatea botoşăneană are probleme cu cinci unităţi hoteliere care solicită banii cheltuiţi cu carantinarea persoanelor care nu au respectat izolarea. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, primăria a încheiat contracte cu cinci unităţi hoteliere, care au acum de primit în total 113.448 de lei. „Este vorba despre cinci unităţi hoteliere care au de recuperat această sumă, iar două hoteluri ne-au făcut plângere prealabilă, urmând să ne acţioneze în instanţă. Dacă vom ajunge acolo, vom chema în proces şi Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, să răspundă în solidar cu noi, pentru că guvernul ne-a constrâns, prin ordonanţele militare pe care le-a dat şi prin presiunea publică pe care a făcut-o, să luăm oamenii de pe stradă”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a explicat că primăria a cerut banii de la DSP, însă conducerea acestei instituţii a transmis răspunsul primit de la Ministerul Sănătăţii.

Ministerul face trimiteri la prevederile legislative, fără a spune clar dacă va asigura sau nu banii solicitaţi de către municipalitate. „Cheltuielile ocazionate cu carantinarea acestora se suportă de către Ministerul Sănătăţii din bugetul aprobat cu această destinaţie şi se recuperează de la persoanele în cauză. Decontarea cheltuielilor cu carantinarea pentru persoanele care nu respectă măsura de carantină /autoizolare  la domiciliu sau la locaţia declarată se va efectua doar pentru cheltuieli înregistrate după data de 21 iulie 2020”, se arată în răspunsul ministerului.

Cosmin Andrei este nemulţumit că Guvernul PNL tratează „cu indiferenţă şi dispreţ Primăria Botoşani”. „Ministerul Sănătăţii ne-a transmis să facem contract cu hotelurile pentru a adăposti persoanele  care proveneau din zone roşii sau care erau prinse pe stradă că încălcau condiţiile de carantină. Am făcut aceste contracte, dar nu am primit banii de la Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică. Cu alte cuvinte, ne-a obligat să-i găzduim în hoteluri, să facem contracte, dar nu ne dau banii”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
se încarcă...