Sute de seniori botoşăneni au primit tichete sociale

Sute de pensionari botoşăneni au primit tichete sociale de la municipalitate. Potrivit celor precizate de Dorin Burlacu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Botoşani, instituţia a primit 469 cereri, 435 fiind aprobate. Până ieri, au fost distribuite efectiv 410 de carnete, fiecare carnet conţinând cinci tichete.

Municipalitatea acordă tichete pensionarilor care au împlinit sau împlinesc 65 de ani, şi care au venitul net lunar mai mic sau egal cu 800 de lei, venit provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular. O altă condiţie este aceea ca pensionarul să nu realizeze venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Au existat beneficiari care nu s-au putut prezenta la sediul DAS,  tichetele acestora fiind ridicate de către reprezentanţii acestora, în baza actelor de identitate, în original.

Pentru fiecare beneficiar valoarea ajutorului se ridică la 50 de lei. Fondurile necesare sunt asigurate de la bugetul local.

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii pot obține bunuri și prestări în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii se achiziţionează doar de la unitățile din lista dată beneficiarilor odată cu tichetele.

 

 

Deja ai votat!