Vaccinarea anti-Covid începe pe 4 ianuarie

0

La Botoșani încep să se facă tabele de vaccinare pentru cadrele medicale. Primul interval de vaccinare în Spitalul Judeţean ar fi, teoretic, 31 decembrie – 4 ianuarie. Însă este vaccinarea va începe cu o amânare, iar asta în principal din cauza Anului Nou. „Tabele vor fi alcătuite în fiecare săptămână. Pentru început, însă, majoritatea celor care doresc, ar vrea să se vaccineze după Anul Nou. Este dorinţa majorităţii celor care vor să se vaccineze”, a spus un cadru medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă.

De altfel, în cadrul spitalului va fi şi primul centru de vaccinare din judeţ, acesta urmând a fi organizat la parterul ambulatoriului de specialitate. Potrivit ultimelor sondaje prin personalul unităţii, aproape un sfert din aceştia sunt dornici să se vaccineze în momentul de faţă. Prioritate vor avea cadrele medicale din secţiile de Boli Infecţioase, Terapie Intensivă, Urgenţe, Pneumologie şi secţiile care tratează bolnavi Covid.

De ieri, de pe 29 decembrie, cadrele medicale au la dispoziție și platforma online COVIVAC, pentru a se programa la vaccinare. Procesul efectiv va începe pe data de 4 ianuarie la Botoşani şi Dorohoi mai întâi.

900 de centre la nivel național

Datele existente arată că, la nivel naţional, vor fi înfiinţate aproximativ 900 de centre. Însă, o definitivare a numărului acestora la nivel naţional urmează să se facă în cursul acestei săptămâni.

„La nivelul municipiului Botoşani se vor înfiinţa cinci astfel de centre de vaccinare. Alte şapte se vor înfiinţa în Bucecea, Vorona, Ştefăneşti, Săveni, Flămânzi, Darabani şi Dorohoi. Am cerut de la toate unităţile administrativ-teritoriale să ne prezinte locaţii eligibile pentru aceste centre. Pe lângă aceste 12 centre pentru populaţie, vor mai fi cinci centre pentru personalul medical. Acestea vor fi în Botoşani, Săveni, Darabani, Dorohoi şi Bucecea”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...