Președintele Secției penale a Tribunalului Botoșani părăsește magistratura

0

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de eliberare din funcţie a 20 de magistraţi, printre care și Veronica Avieriței, delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Botoşani. Prin urmare, începând de mâine, 1 ianuarie 2021, Veronica Avieriței va părăsi magistratura, funcția de președinte al Secției penale de la Tribunal urmând să fie preluată de Mihaela Dorina Maga.

Veronica Avieriței este cel de-al treilea magistrat botoșănean care părăsește sistemul de justiție la sfârșitul acestui an. Seria a fost deschisă de prim-procurorul adjunct de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, Ancuța Drețcanu, care a fost urmată de Monica Calimandruc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Tot anul acesta și-a dat demisia din magistratură Mirela Podovei, iar anul viitor ar urma să se pensioneze alți doi procurori, Alina Cristina Atomei și Viorel Porumb, toți din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

La nivelul județului Botoșani, peste o treime dintre cei aproximativ 94.000 de pensionari pe baza sistemului contributiv primesc lunar pensia minimă. În schimb, în 2019 erau înregistraţi în județ 50 de magistraţi pensionari, procurori şi judecători, care au primit o pensie lunară medie de aproape 18.000 de lei. La ora actuală, cea mai mare pensie plătită pentru un fost magistrat se apropie de pragul de 40.000 de lei.

 

Deja ai votat!
se încarcă...