Adăpost pentru cei care dorm în stradă la Dorohoi

0

În perioada iernii, majoritatea instituțiilor abilitate se mobilizează pentru a veni în ajutorul persoanelor singure sau fără adăpost. Acest lucru s-a întâmplat şi la Dorohoi unde Direcția de Asistență Socială a pus la dispoziție un adăpost de noapte ce oferă servicii de cazare și hrană pentru oamenii străzii.

Adăpostul se află pe strada Drochia nr. 2, Ap .8, având program de funcționare între orele 8- 22. Persoanele aflate în risc de hipotermie identificate pe teritoriul localității de către echipajele de patrulare ale Politiei municipale și Jandarmeriei vor fi legitimate în scopul stabilirii domiciliului. Dacă se constată că aceste persoane aflate în dificultate nu au locuința sau aparținători legali se solicită intervenția echipajelor serviciului de Salvare.

Dată fiind si situația actuală cauzată de pandemie asupra acestor persoane se va realiza un triaj epidemiologic. Ele vor fi preluate de către echipajele medicale mobile şi transportate la spitalul Municipal Dorohoi – Unitatea Primiri Urgențe unde vor fi evaluate medical și vor fi testate pentru SARS-COV2 urmărindu-se și dacă suferă de boli cronice sau contagioase. Cetățenii diagnosticați cu aceste afecțiuni vor rămâne în grija spitalului până la îmbunătățirea stării de sănătate.

Trei persoane cazate în adăpost

În acest moment,  în cadrul adăpostului de noapte se află cazate 3 persoane. În perioada următoare numărul acestora poate crește, iar instituțiile implicate în acest proces au anunțat și locuitorii Dorohoiului de faptul că există posibilitatea ajutorării persoanelor aflate în dificultate.

Cetățenii sunt îndemnați să semnaleze cazurile pe care le cunosc la 112 sau la poliția locală Dorohoi.

–  Marina HALIT

Deja ai votat!
se încarcă...