Revelion sub semnul pandemiei marcat cu artificii

0

Rămași fără concerte și spectacole în aer liber, fără petreceri la restaurante și aflați în imposibilitatea de a-și ura „La mulți ani” în noaptea dintre ani pe străzile orașelor, botoșănenii s-au dezlănțuit la miezul nopții și au lansat mii de artificii spre cer, încercând să-și ia adio de la 2020 și să intre în noul an într-un mod cât mai plăcut.

Chiar dacă potrivit legii focurile de artificii nu pot fi organizate decât de pirotehnicieni sau de firme autorizate, botoșănenii au trecut peste toate și au organizat ei singuri spectacole de lumini, fiecare după buzunar și în funcție de materialele cumpărate de la „furnizor”. Așa se face că la miezul nopții cerul a fost brăzdat de mii de explozii de lumină. În unele cazuri, spectacolul a durat și aproape 10 minute, în ciuda ceții care se lăsase la un moment dat peste oraș. Spectacolul s-a văzut cel mai bine de pe clădirile mai înalte, iar scenele au fost imortalizate cu telefonul mobil.

Unii cu măști de protecție, alții fără, botoșănenii au vrut să se bucure de acest moment alături de cei din familie sau de vecini. A fost un fel de concurs care s-a manifestat mai mult la periferia orașului, în cartierele cu case, acolo unde localnicii au putut ieși din locuințe fără să riște amenzi pentru încălcarea restricțiilor de circulație de după ora 23.

Deja ai votat!
se încarcă...