Botoșănean prins beat criță la volanul unui autoturism

0

Un botoșănean care a băut de Revelion și a plecat mai apoi la drum cu mașina a fost prins de polițiștii din județul Iași.

S-a întâmplat pe 31 decembrie 2020, când botoșăneanul de 37 de ani a plecat cu un autoturism până în județul vecin. A ajuns tocmai în comuna Ruginoasa, însă acolo a avut parte de ghinion. Cum în fiecare sfârșit de an localnicii din Ruginoasa obișnuiau să se bată, într-un fel de tradiție locală, polițiștii din Iași au trimis acolo mai multe echipaje de poliție, în ideea de a-i dispersa pe săteni. Unul dintre echipajele de poliție trimise în zonă, din cadrul Biroului Rutier Paşcani, l-a reperat pe botoșănean, iar acesta a fost tras imediat pe dreapta pentru control.

Verificările aveau să arate că bărbatul era beat criță, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultând o îmbibație de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Botoșăneanul a fost condus la o unitate medical, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, după care polițiștii ieșeni i-au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...