joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTDIT nu începe mâine programul cu publicul

DIT nu începe mâine programul cu publicul

Botoşănenii care obişnuiesc să plătească impozitele şi taxele în prima zi lucrătoare din an trebuie să mai aştepte o săptămână. Direcţia Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Botoşani nu va începe mâine, 4 ianuarie, programul cu publicul. Lucian Lupu, directorul DIT, a declarat că în aceste zile vor fi făcute modificările necesare în baza de date, urmând ca primele încasări să fie făcute pe 11 ianuarie. „Este adevărat, noi i-am obişnuit pe botoşăneni să deschidem ghişeele în prima zi lucrătoare din an. Însă în acest an vom începe activitatea cu publicul peste o săptămână”, a explicat oficialul.

Încasări de peste 540.000 de lei în prima zi de lucru din 2020

În 2020, pe 6 ianuarie, în prima zi de lucru cu publicul, s-au încasat 546.412 de lei, fiind eliberate 1.893 de chitanţe.

Unii contribuabili s-au prezentat în faţa instituţiei înainte de ora deschiderii ghişeelor. Printre cei mai conştiincioşi şi grăbiţi contribuabili s-au aflat botoşăneni de toate vârstele.

Botoșănenii își pot achita dările către municipalitate şi prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro, acolo unde cu un utilizator și o parolă pot face plățile cu ajutorul cardurilor bancare, iar sumele datorate de plată sunt preluate automat de către acest site, care este într-un parteneriat cu Primăria Botoșani.

Sumă record ajunsă în vistieria municipalităţii

Raportată la încasările din ultimii ani, suma colectată pe 6 ianuarie 2020 a reprezentat un record. În 2019, la DIT Botoşani s-au încasat în prima zi de lucru cu publicul 478.124 de lei, fiind emise 1.891 de chitanţe.

În 2018, datele centralizate la închiderea ghişeelor, după prima zi de lucru din an, au arătat că au fost eliberate 2.232 de chitanţe, plăţile contribuabililor totalizând 474.414 de lei. Pe 4 ianuarie 2017 s-au încasat 417.808 de lei, fiind eliberate 2.225 de chitanţe.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...