IŞJ va derula o nouă inspecţie tematică în şcoli

0
dav

Anul 2021 a debutat cu sarcini stabilite pentru oficialii din educaţie de către ministrul Sorin Cîmpeanu. Astfel, dacă în perioada 14 – 18 decembrie, s-a derulat o inspecţie tematică în privinţa orelor online, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean trebuie să solicite noi date din şcoli.

Conducerea IŞJ trebuie să reactualizeze datele privind dotarea cu echipamente și conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educației și Cercetării prin programul „Școala de acasă”, precum și prin intervenții realizate la nivel local.

Totodată, conducerile şcolilor trebuie să transmită date vizând accesul cadrelor didactice la tehnologie și internet, în vederea desfășurării în cele mai bune condiții posibile a activităților de predare/evaluare.

Pornind de la faptul că de la 1 septembrie 2020, multe cadre didactice s-au pensionat, fără a mai dori să-şi continue activitatea până la finalul anului şcolar 2020 – 2021, ministrul Educaţiei a cerut să fie întocmită situaţia vizând modul de acoperire cu personal calificat și procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare.

La nivelul judeţului Botoşani s-au pensionat 79 de cadre didactice şi doar 50% dintre acestea au decis să-şi continue activitatea didactică.

După finalizarea acestui proces, unitățile școlare vor identifica și raporta, până la 11 ianuarie 2021, numărul elevilor aflati în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online”, a mai transmis conducerea Ministerului Educaţiei.

Deja ai votat!
se încarcă...