A început vaccinarea anti-covid la Botoşani (video)

0

Moment istoric astăzi la Botoşani. La aproape 11 luni de la debutul pandemiei de Covid19 la Botoşani, la centrul organizat la Spitalul Judeţean, a început vaccinarea împotriva virusului care a dat viaţa tuturor peste cap.

Primul botoşănean care a primit vaccinul este directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei. „Este o onoare pentru mine că am fost prima persoană vaccinată în judeţul Botoşani. M-am vaccinat pentru că eu cred în acest vaccin şi am speranţa că va fi începutul sfârşitului acestei pandemii, să scăpăm de această suferinţă, de această boală, de faptul că foarte mulţi dintre noi am pierdut oameni dragi, membri ai familiei şi prin vaccinare este singura şansă să putem scăpa de această boală”, a declarat Monica Adăscăliţei.

Astăzi, la Botoşani, urmează a fi vaccinate, în total, aproximativ 100 de persoane dintre cele 500 care vor primi serul în prima etapă. Acestea sunt din rândul cadrelor medicale din spital, angajaţii unui cabinet privat şi ai unei farmacii.

Duminică dimineaţă la Botoşani au fost aduse 120 de flacoane cu vaccin, adică 600 de doze. 20 dintre acestea au fost trimise la Dorohoi, unde vor fi vaccinate, pentru început, 100 de persoane.

 

Deja ai votat!