Poliţiştii locali fac verificări pe strada Pacea

0
La jumătatea lunii decembrie, apa băltea pe strada Pacea, spre nemulţumirea şoferilor care treceau prin zonă

Echipa Nova Apaserv a intervenit pe strada Pacea, acolo unde apa băltea pe stradă. Se pare că problema este generată de o spălătorie auto, însă situaţia va fi clarificată după ce reprezentanţii Poliţiei Locale vor finaliza verificările în zonă.

Am primit un raport din partea Compartimentului de protecţie a mediului din cadrul Poliţiei Locale. Aceştia confirmă că, în momentul controlului, s-a constatat că apa reziduală cu spumă albicioasă se scurgea prin rigole din incinta unui agent economic, aspect ce nu a fost constatat la celelalte spălătorii. Urmează ca şi funcţionarii din cadrul Biroului disciplina în construcţii să finalizeze verificările în teren. Mai rămâne de verificat dacă toate racordurile în zonă s-au făcut cu proiect şi autorizaţie de construire”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Edilul a adăugat că, „de fapt se ştie cam care ar fi cauza”, dar aşteaptă raportul celor de la disciplina în construcţii. „Dacă nu există autorizaţie, în afară de amenda care va fi aplicată, respectivul agent economic va trebui să intre în legalitate. Vom vedea dacă se poate racorda la sistemul de canalizare un agent economic care nu are un bazin de decantare a nisipului şi pământului. La finalizarea lucrărilor de intervenţie a celor de la Nova Apaserv, au intervenit cei de la Urban Serv pentru că era o cantitate semnificativă de pământ şi nisip, care nu putea să ajungă acolo decât de la maşinile care au fost spălate. în zona respectivă”, a explicat viceprimarul.

Problemă semnalată la jumătatea lunii trecute

La jumătatea lunii trecute, un botoşănean i-a cerut primarului Cosmin Andrei să ia măsuri, arătând că pe „centură, în dreptul spălătoriei, vizavi de CET, ne trebuie barcă…și încă nu a plouat”, adăugând că „toată apa de la spălătorie iese prin canalizare în stradă, cu spuma de la spălat”.

Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a explicat că pe porţiunea respectivă de stradă, de la intersecţia cu strada Manoleşti Deal, până la sensul giratoriu, nu există reţea de canalizare, ci doar reţea de preluare ape pluviale. Potrivit oficialului, au apărut probleme după ce au fost făcute lucrări de racordare a Parcului Cornişa la reţeaua de canalizare a oraşului. „Acea reţea de preluare ape pluviale este colmatată. Apa de pe stradă vine şi de la spălătorii. Acolo, cu minime investiţii, împreună cu primăria, s-ar putea scoate tot ce înseamnă pluvial pe câmp, pe vechiul traseu, pe partea dreaptă a străzii. Nu ar fi mare investiţie, dar este ceva de muncă acolo”, a precizat Romeo Obuf.

Deja ai votat!
se încarcă...