Concursul „Sfinţii Închisorilor” a ajuns la final

Frăţia Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Bruinţă” și Asociaţia „Scut Botoşănean”, în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” şi Colegiul Național ”A. T. Laurian”, au organizat Concursul de creaţii literare „Sfinţii Închisorilor”.

Potrivit organizatorilor, concursul şi-a propus să scoată în evidenţă, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste; transformările profunde pe care instaurarea brutală a comunismului le-a produs în societatea românească;  mărturisirea de credință ca atitudine ziditoare și mântuitoare a sufletului românesc; portrete ale martirilor din închisorile comuniste.

Le mulțumim tuturor profesorilor implicați în coordonare, le mulțumim membrilor juriului și, mai ales, le mulțumim copiilor care s-au ostenit pentru a participa la un concurs cu o astfel de temă!

Din punctul nostru de vedere, toți copiii participanți sunt câştigători. Iar câștigul lor nu este o comoară din lumea aceasta, pe care furii să o poată lua; câștigul lor este infinit mai mare, este cunoașterea adevărului care îi va aduce cu un pas mai aproape de libertate”, a declarat Bogdan Cărăuşu, preşedintele Asociaţiei „Scut Botoşănean”.

Câştigătorii Concursului „Sfinţii Închisorilor” sunt:

Teodora Mursă – Premiul I

Alexandra-Iulia Stan – Premiul II

Sabina-Nicola Sucilă – Premiul III

Eliza-Maria Cucu – Premiul special al juriului

Teodora Urzică – Mențiune

Lavinia-Ioana Oniciuc – Mențiune

Ionuț Popa – Mențiune

Alexandra Cuciureanu – Mențiune

Mihai Adrian Dîrmoi – Mențiune

Lucian Pintilie   Mențiune

Maria Faliboga – Mențiune

Teodora Ursu  – Mențiune

Maria-Teodora Pitrop – Mențiune

Lucian Roşca – Premiul juriului pentru originalitate.

 

Deja ai votat!