Distanţare ignorată la slujbele de Bobotează (video)

Şi la Dorohoi credincioşii au participat în număr mare la slujbele de Bobotează. Astfel, în curțile bisericilor, cozile s-au format de la primele ore ale dimineții în ciuda vremii și a normelor ce ar fi trebuit respectate în această perioadă și anume purtarea măștii și distanțarea socială. Dacă de mască majoritatea și-au adus aminte, despre distanțare nici nu s-a pus problema, aceasta fiind total ignorată.

Întrebați dacă modul în care se desfășoară slujbele bisericești în acest an se diferențiază față de anii trecuți unii localnicii au spus că acestea au rămas la fel. ,,Așa este și normal să fie”, a declarat un dorohoian.

Având în vedere situația întâlnită în toate bisericile și în curţile acestora de Bobotează, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Dan Izotov, a declarat că „nu există nici o normă legală pentru a impune un anumit număr de persoane atât în interiorul bisericilor cât și în curțile acestora”.

Acesta a adăugat că singurele măsuri ce trebuie respectate sunt purtarea măștii și distanţa socială, „iar acolo unde cele menționate nu sunt respectate jandarmii aflați în serviciu vor interveni pentru a sfătui localnicii în vederea păstrării normelor legale, doar în cazurile unde cetățenii vor deveni recalcitranți și nu vor înțelege respectarea măsurilor ce trebuie respectate, se vor aplica sancțiuni”.

– Marina HALIT

Deja ai votat!