Emoţii pentru directorii de şcoli

Directorii şi directorii adjuncţi ai şcolilor botoşănene au mari emoţii în această perioadă. Celor care au susţinut concurs în decembrie 2016 şi au primit numirea la începutul lunii ianuarie 2017 le expiră mandatul în aceste zile. Se pare că nu toţi vor fi menţinuţi în funcţie până la finalul anului şcolar 2020-2021, respectiv până la 31 august 2021.

În aceste zile, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean au ajuns mulţi primari, semn că aceştia fac lobby pentru persoanele pe care le doresc la conducerea şcolilor din raza lor administrativă.

Consiliul de Administraţie al IŞJ se va întruni vineri, 8 ianuarie, pentru a desemna directorii unităţilor de învăţământ. Aceştia vor fi numiţi cu delegaţie, până la finele anului şcolar. Înlocuirea unor directori le creează emoţii şi cadrelor care îşi desfăşoară activitatea pe catedrele rezervate pentru aceştia.

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educaţiei, ştie că multe numiri de directori sunt influenţate politic.

Întrebat ce se poate face cu numirea directorilor cărora le expiră mandatele în această perioadă, ministrul Educației a declarat “abia aștept să organizez într-adevăr profesionist și apolitic aceste concursuri pentru inspectorii generali, pentru a ajunge mai apoi la numirea directorilor care nu trebuie să se facă așa cum se face acum, de azi pe mâine, din pixul unui inspector general”.

Deja ai votat!