Personalul de la Ambulanţă a început vaccinarea anti-Covid

0

Vaccinare masivă a personalului de la Ambulanţă. Ziua de miercuri a însemnat debutul la vaccinarea anti covid şi pentru personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani.

De dimineaţă câteva zeci de angajaţi ai SJA deja s-au vaccinat. În frunte cu managerul unităţii, medici care lucrează în echipajele de pe ambulanţe, asistenţi, sau ambulanţieri, aproape jumătate din personalul unităţii medicale a fost deja înscris pe liste pentru vaccinare. „Noi suntem în prima linie. Intrăm în contact cu pacienţi care pot fi pozitivi fără simptome şi suntem foarte expuşi la fiecare solicitare. Consider că acest vaccin ne va ajuta să ajutăm, la rândul nostru, pacienţii şi să venim în sprijinul lor. Dacă noi nu ne îmbolnăvim putem ajuta mai mult în lupta cu această pandemie”, a spus Ovidiu Caia, ambulanţier în cadrul SJA Botoşani, unul din primii vaccinaţi. Alături de acesta fost şi unul din cei mai în vârstă angajaţi ai unităţii, care se apropie de vârsta de pensionare, medici şi asistenţi.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) peste 80 dintre cei aproape 200 de angajaţi au arătat că doresc deja să se vaccineze. „Cu siguranţă, în zilele următoare acest tabel va avea mai multe nume. Personalul are o educaţie medicală solidă şi este conştient de riscurile la care se expune la fiecar caz şi de efectele acestui virus”, a spus medicul primar Liliana Mateciuc, managerul SJA Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...