Peste 400 de cadre medicale vaccinate deja în Botoşani (video)

Alte 125 de cadre medicale s-au vaccinat, miercuri, în judeţul Botoşani. Astfel, numărul total al acestora a ajuns la 400 la nivelul judeţului. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), miercuri au fost vaccinate 115 cadre medicale la Spitalul Judeţean şi alte 20 la Spitalul Dorohoi. Numărul total a ajuns în acest fel la 410 la nivelul judeţului. De altfel, Spitalul Dorohoi a epuizat deja cele 100 de doze atribuite în prima fază.

Din acest motiv, cea de-a doua tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 450 de doze împachetate în 90 de flacoane, a sosit miercuri la sediul DSP Botoșani.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva Covid-19, vaccinurile au fost transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Directorul DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a precizat că cele 90 de flacoane au fost redirecționate din Suceava, prima tranșă de vaccinuri, recepționată duminică, fiind aproape epuizată. Dozele nu pot fi păstrate la temperaturi mai mici de -80°C mai mult de cinci zile. „Prima tranşă din dozele primite va fi epuizată cu siguranţă. Mai sunt mai puţin de 100 de doze, care vor fi inoculate joi şi a venit şi a doua tranşă. Ne bucurăm că cei din sistem încep să realizeze importanţa acestui vaccin”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

În acest moment, procesul de vaccinare se desfăşoară, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat.

Deja ai votat!