Acuzat de tentativă de omor după un atac cu cuțitul

0

Un bărbat din comuna Românești a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzația de tentativă de omor. Agresiunea a avut loc în urmă cu aproape două luni, când Mihai Canaf, în vârstă de 38 de ani, l-a înjunghiat pe consăteanul său Mihai Rîmbu.

„S-a reţinut că, în seara de 10 noiembrie 2020, pe fondul unui conflict spontan desfăşurat în curtea şi, apoi, pe drumul din faţa casei unui martor din comuna Româneşti, inculpatul a lovit persoana vătămată cu pumnii peste cap şi corp, după care a înjunghiat-o cu un cuţit în zona abdominală, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 18-20 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa”, au precizat procurorii.

De altfel, victima a fost salvată în urma intervenției unor martori, care au sunat la 112. Rănit grav, Mihai Rîmbu a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital, unde a fost supus unei operații de urgenţă. „Pacientul a sosit cu o plagă abdominală, cu evisceraţie. A fost operat de urgenţă şi ulterior internat pe Reanimare”, a precizat atunci un angajat al Spitalului Judeţean Mavromati.

La scurt timp de la agresiune, Mihai Canaf a fost ridicat pentru cercetări, el fiind reținut și ulterior arestat preventiv. De altfel, și în prezent el se află în spatele gratiilor. Dacă magistrații îl vor găsi vinovat de tentativă de omor, agresorul riscă să se aleagă cu ani grei de închisoare. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, el va beneficia însă de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!