Aproape orbit şi cu dosar penal din cauza unei petarde

Un botoşănean a ajuns la Urgenţe la începutul acestui an din cauza petardelor. Acesta nu numai că era să îşi piardă vederea, dar va fi cercetat şi de poliţie.

Incidentul a avut loc chiar în noapte dintre ani, în comuna Frumuşica. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, se afla în curtea casei sale, unde a petrecut cu mai mulţi prieteni. La miezul nopţii, acesta a dorit să celebreze Revelionul aşa cum fac mai toţi românii, „bubuind” câteva petarde.Din cauza stării de ebrietate în care era, însă, a aruncat târziu una dintre petardele pe care le aprinsese, aceasta explodând în aer, în dreptul ochilor săi. Lumina puternică şi flama i-au provocat leziuni la nivelul ochilor, însă bărbatul a preferat să se culce, sperând că va trece până a doua zi.

Când s-a trezit, pe 1 ianuarie, şi a văzut că problema persistă, acesta a sunat la 112 şi a cerut ajutorul medicilor. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care l-a transportat la Urgenţe, ulterior fiind internat în spital. „Pacientul prezenta un traumatism la nivelul ochilor, prin flacără. I-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, după care a fost transportat la Urgenţe pentru a primi îngrijiri de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Poliţiştii au aflat de cazul petrecăreţului dornic de senzaţii tari şi, pe lângă spitalizare, acesta s-a ales şi cu dosar penal. Bărbatul urmează a fi cercetat pentru folosirea de articole pirotehnice fără drept şi vătămare corporală din culpă. „În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, urmând ca în funcţie de rezultatele anchetei să fie dispuse măsuri”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!