15 botoşăneni răpuşi de Covid în prima săptămână din 2021

0

De la debutul acestui an, 15 decese au fost raportate în rândul botoșănenilor infectați cu SARS-CoV-2. Cele 15 cazri sunt raportate la primele şapte zile din an.

Potrivit informaţiilor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), cel mai tânăr pacient decedat în acest an este un bărbat de 43 de ani din Hilişeu-Horia, în timp ce o femeie de 79 de ani, din Păltiniş, a fost cea mai vârstnică pacientă decedată în 2021.

În total au murit zece bărbaţi şi cinci femei, şase fiind din municipiul Botoşani, iar nouă din Bucecea, Broscăuţi, Coţuşca, Havârna, Hilişeu-Horia, Pomârla, Răchiţi, Cristineşti şi Păltiniş. Potrivit medicilor, toți pacienţii sufereau de comorbidități. Printre afecțiunile cu care fuseseră diagnosticaţi se numără hepatită cronică, ciroză, accident vascular, anemie, sechele TBC, insuficiență cardiacă, insuficienţă renală, sau disfuncții cardiace.

De la debutul pandemiei până în prezent, bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați se ridică la 342.

Zeci de cazuri noi în judeţ

Alți 66 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanţul total al bolnavilor a ajuns la 8.541 de persoane, dintre care 7.488 au fost declaraţi vindecaţi. 711 încă mai reprezintă cazuri active.

Ieri doar o unitate administrativ-teritorială (UAT) din județ rezenta incidențe de peste 3 infectări per mia de locuitori şi anume comuna Răchiţi, cu 3,39. Municipiul Botoșani prezintă un indice de 2,79. La nivel județean, se atinge o rată de 1,54.

Deja ai votat!
se încarcă...