Patru ani de supraveghere pentru afaceri cu cannabis

Un botoșănean prins cu zeci de kilograme de plante de cannabis a scăpat cu o pedepasă de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Acuzat de cultivare, producere, fabricare, vânzare, deținere ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, tânărul, Ionuț N., va fi supus unui termen de supraveghere de patru ani, interval în care va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații. Totodată, instanța de judecată i-a restituit suma de 14.600 euro, bani care au fost găsiți asupra acestuia în timpul perchezițiilor.

Originar din comuna Frumușica, Ionuț N. a fost ridicat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Iași în urma unei operațiuni care a avut loc la începutul lunii septembrie 2020. Atunci, anchetatorii au găsit asupra lui 22,41 kg plante de cannabis. Arestat preventiv, Ionuț A a fost trimis în judecată, iar în timpul procesului a fost plasat în arest la domiciliu.

Pronunțată în primă instanță, sentința de condamnare nu este definitivă. Interesant este că de la arestare și până la condamnare au trecut numai patru luni, hotărârea magistraților fiind pronunțată chiar la primul termen al procesului.

 

Deja ai votat!