Scade numărul candidaților la Poliția Animalelor

0

Numărul candidaților rămași în cursa pentru cele șase posturi scoase la concurs pentru angajare din sursă externă la Inspectoratul de Poliție Județean a început să scadă. După verificarea dosarelor de înscriere și a situației medicale, 16 candidați au fost respinși. Potrivit reprezentanților IPJ, în 9 cazuri dosarele erau incomplete, cinci candidați au fost declarați inapți medical, într-un caz documentele de înscriere au fost greșit întocmite întrucât au vizat ocuparea fără concurs a unui post în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar într-o altă situație candidatul nu îndeplinea condițiile de participare. Prin urmare, cele 16 dosare au fost invalidate, iar candidații în cauză au fost declarați respinși.

Foarte mulți respinși au fost și în cazul concursului organizat pentru ocuparea funcției de ofițer. Aici, din opt candidați a mai rămas doar unul singur întrucât ceilalți opt înscriși în cursă fie nu îndeplineau condițiile de studii (doi candidați), fie nu au depus dosarul de recrutare în volum complet (șase situații).

Campania de angajare derulată de IPJ Botoșani și lansată în luna decembrie a atras inițial 97 de tineri, deși la mijloc este vorba numai de șase posturi – unul de ofițer, două de medici veterinari și trei de agenți. Astfel, pentru singura funcție de ofițer, unde era nevoie de studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență, s-au înscris doar opt persoane, iar pentru cele două posturi de medic veterinar au fost înregistrate 19 de cereri, în acest ultim caz candidații fiind nevoiți să facă dovada studiilor de specialitate, respectiv medicină veterinară ori științe biologice și biomedicale (doar domeniul de licență medicină veterinară). În schimb la agenți, unde condiția de studii era doar absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat, au existat 71 de candidați.

Cei care vor fi declarați admiși vor lucra în viitorul Birou pentru Protecția Animalelor.

 

Deja ai votat!
se încarcă...