Municipalitatea botoşăneană va amenaja trei centre de vaccinare

Astăzi, primarul Cosmin Andrei a avut o şedinţă cu directori de şcoli, şefii şi funcţionarii din primărie implicaţi în operaţiunea de amenajare a trei centre de vaccinare. Această operaţiune este coordonată de către administratorul public Mircea Magdalena.

Lucrăm la pregătirile în ceea ce priveşte dotarea acestor centre de vaccinare. Pentru început, avem trei, în sălile de sport de la Şcoala 13, Liceul Pedagogic şi Colegiul Tehnic <Gheorghe Asachi>, acolo unde municipalitatea trebuie să facă dotări”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul speră ca banii cheltuiţi cu amenajarea celor trei centre să fie recuperaţi de la guvern. „Este incorect că s-a trasat această sarcină primăriilor, fără alocare financiară, dar îmi doresc acest lucru să se rezolve şi vom depune tot efortul necesar pentru a pune umărul la toată această campanie de vaccinare a populaţiei. Vom face în regim de urgenţă achiziţiile necesare pentru dotarea celor trei centre, care ne dorim să aibă cel puţin trei celule pentru vaccinare şi, de asemenea, dotările suplimentare pentru buna lor funcţionare, cu tehnică de calcul cu tot ceea ce înseamnă material sanitar”, a afirmat primarul.

Totodată, va fi iniţiat un proiect de hotărâre pentru ca deliberativul local să aloce banii necesari pentru achiziţiile necesare în cele trei centre. Unele dotări vor fi asigurate cu ajutorul şcolilor. Astfel, unităţile de învăţământ vor asigura calculatoare şi imprimante, iar de la cabinetele şcolare pot fi luate paturi, ceea ce va însemna că respectivele bunuri nu vor mai fi cumpărate de către municipalitate. „Avem o listă de dotări şi vom face calculul sumelor necesare după ce vedem ceea ce trebuie să cumpărăm pentru că unele lucruri le putem folosi din dotarea şcolilor”, a explicat primarul.

Cosmin Andrei a dat asigurări că va fi depus tot efortul necesar pentru ca aceste centre să fie funcţionale pe 15 ianuarie.

Deja ai votat!