Bolnavi de covid mutați în miez de noapte

Lupta împotriva Covid19 pare să cunoască zilnic noi piedici în spitalele din Botoşani.

Nu mai puţin de 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid şi internaţi în Spitalul TBC au fost mutaţi în miez de noapte din cauza instalaţiei electrice, care a cedat la suprasolicitarea cauzată de aparatele pentru oxigen folosite de bolnavi.

După ce reţeaua electrică a picat de mai multe ori în cursul zilei de sâmbătă, cadrele medicale au realizat că problema poate pune în pericol viaţa bolnavilor, dependenţi de sursele suplimentare de oxigen.

Din fericire, Cristina Bahrin, managerul unităţii sanitare a raportat imediat problema conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. În scurt timp, aceasta, împreună cu directorul DSP, au reuşit să găsească soluţia de mutare temporară a bolnavilor, până la remedierea problemelor apărute.
„A fost o problemă la reţeaua electrică. Fiind vorba de pacienţi cu concentratoare de oxigen, am decis imediat, împreună cu doamna director, mutarea tuturor pacienţilor, pentru siguranţa lor. Doi pacienţi au fost externați, doi transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase, patru la Judeţean, iar 11 la Spitalul de Recuperare. Transferurile au decurs în condiţii de siguranţă”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.
Potrivit primelor estimări ale reprezentanţilor unităţii sanitare, este necesară înlocuirea tabloului electric în corpul de clădire unde sunt trataţi bolnavii cu Covid şi schimbarea circuitelor pentru prize.

A fost făcută deja o constatare de către un electrician profesionist şi urmează făcut un deviz de lucrări, astfel ca în câteva zile lucrarea să poată fi efectuată şi plătită.

Deja ai votat!