Judecat la 14 ani pentru un atac cu cuțitul

Băiatul în vârstă de 14 ani, care în urmă cu circa două luni l-a înjunghiat pe un alt adolescent din municipiu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani sub acuzația de tentativă de omor. În ciuda vârstei sale destul de fragede, I.C. riscă să răspundă penal. Dosarul întocmit pe numele lui a fost trimis spre soluționare Tribunalului Botoșani, însă procesul se va derula în ședință secretă, cu ușile închise. Dacă va fi găsit vinovat, băiatul riscă să se aleagă cu o măsură educativă, care poate ajunge până la internarea într-un centru educativ.

„S-a reţinut că, în data de 8 noiembrie 2020, în jurul orei 18.05, în timp ce se afla pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani, pe fondul unui conflict verbal care a degenerat, a prins cu o mână de gât, de la spate, persoana vătămată V.V.E., iar cu cealaltă mână i-a pus un cuţit la gât, după care ambii s-au izbit în vitrina unui magazin, împrejurare în care inculpatul a înjunghiat cu acelaşi cuţit persoana vătămată în zona hemitoracelui drept posterior, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 15-17 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa”, au arătat procurorii.

Incident surprins de camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentele care au precedat şi au urmat incidentului. Momentul agresiunii nu a fost filmat, dar în imagini se văd tinerii implicaţi în incident. A fost vorba despre două grupuri, unul format din trei adolescenţi, iar celălalt din şase tineri, în care erau şi câteva fete. Din câte se pare, conflictul dintre cei doi rivali a pornit din cauza uneia dintre fetele din grup, de care agresorul s-a legat, iar tânărul de 16 ani a intervenit pentru a o proteja.

Speriat şi plin de sânge, adolescentul înjunghiat a fugit acasă şi le-a spus părinţilor că a fost agresat. Transportat la spital, el a fost internat pe secţia de reanimare a Secţiei de Pediatrie. Supus unei intervenții chirurgicale de urgență, băiatul a fost salvat de medici. În schimb, agresorul a fost reținut de polițiști și plasat ulterior în arest la domiciliu.

Agresiune asemănătoare la Săveni

Acesta a fost al doilea conflict din 2020 izbucnit între copii și soldat cu acuzații grave. La sfârşitul lunii septembrie, un adolescent a înjunghiat un coleg de liceu în Săveni. Totul a pornit de la o fată, de care primul se despărţise, iar al doilea începuse să aibă o relaţie. Ulterior, agresorul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzaţia de tentativă de omor.

 

Deja ai votat!