Protest al personalului medical din spitale (video)

0

Sinicaliştii din cadrul Sanitas Botoşani au organizat astăzi un protest în faţa Prefecturii. Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza inechităţilor din sistem şi de faptul că personalul din spitale este insuficient.

“Începând din anul 2017 când a fost dată în vigoare legea 153, de atunci au început şi nemulţumirile noastre. An de an am încercat să reparăm tot ceea ce a fot inechitabil prin acestă lege. În primul rând, cea mai mare inechitate a fost aceea că personalul tehnic administrativ, care lucrează pentru unităţile sanitare a fost luat din Anexa 2 şi dus în Anexa 8 ca şi cum nu ar lucra pentru un singur sector şi anume sănătatea. A încept anul 2018 cu şi mai multe discriminări. Prima discriminare a fost aceea că legea a început să fie aplicată în mod eşalonat făcând în felul acesta să ne uităm într-un fel urât unii la alţii”, a spus Lia Temciuc, liderul Sanitas.

Sindicaliştii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Spitalul TBC şi Spitalul de Recuperare au venit înarmaţi cu pancarte cu tot felul de mesaje precum “În spital cine munceşte să asigure salarii, acte, achiziţii, condiţii de cazare, întreţinere? Personalul TESA. De ce nu ţineţi cont de noi?”.

“Cu toţii lucrăm în acelaşi sistem. Cu toţii formăm o echipă. Începând de la medic, asistent, infirmier, îngrijitor, brancardier, personal tehnic administrativ, personal de la bucătărie, de la spălătorie, personalul de la oxigen, tot personalul care deserveşte o unitate sanitară, toţi trebuiau să fie trataţi cu aceeaşi unitate de măsură”, a mai spus liderul Sanitas.

Cei aproximativ 70 de sindicalişti au măşti şi păstrează distanţa socială.

Deja ai votat!
se încarcă...