Aproape jumătate dintre profesori vor să se vaccineze

sdr

Inspectoratul Şcolar Judeţean a centralizat datele transmise de unităţile de învăţământ în privinţa disponibilităţii de vaccinare a angajaţilor din sistem. Datele centralizate arată că din cei 6.271 de angajaţi, respectiv cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic, 46,21% au decis să se vaccineze.

Aceasta este disponibilitatea colegilor noştri în privinţa vaccinării. Vaccinarea nu este obligatorie. Fiecare coleg şi-a exprimat disponibilitatea, fără a ne supăra nici dacă au zis da sau nu. Probabil că acest procent se va modifica, deoarece au fost colegi care au răspuns că mai aşteaptă. Cu siguranţă, dacă vor decide să se vaccineze, cred că se vor găsi soluţii şi pentru dumnealor”, a precizat oficialul.

Potrivit acestuia, personalul din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean este de acord să se vaccineze, mai ales că în instituţie au existat persoane confirmate pozitiv cu Covid -19 şi, din păcate, doi inspectori şcolari au pierdut lupta cu noul coronavirus. „Şi eu mă voi vaccina deoarece consider că singura metodă prin care poate fi suprimat acest virus este vaccinarea. Din toate informaţiile pe care le-am cules, nu văd altă soluţie. Eu am încredere în specialişti”, a concluzionat Gabriel Hârtie.

Se fac liste şi la Primăria Botoşani

Şi funcţionarii din Primăria Botoşani trebuie să anunţe dacă se vaccinează sau nu. Mircea Magdalena, administratorul public al municipiului, a declarat că aceştia trebuie să dea un răspuns până pe 14 ianuarie, datele fiind centralizate de funcţionarii din cadrul Serviciului resurse umane.

Deja ai votat!