Balastieră ilegală pe malul Siretului

O societatea comercială din județul Botoșani va fi anchetată penal după ce ar fi extras ilegal pietriș din albia râului Siret.

Balastierea neautorizată a fost descoperită luni, pe 11 ianuarie a.c., când polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, au ajuns în satul Bursuceni, din comuna Verești.

Astfel, în locul denumit popular „Puntea Bursuceni”, pe malul drept al râului Siret, la o distanță de aproximativ 300 de metri de albia minoră a cursului de râu, echipa de control a identificat urme recente de exploatare, precum și mai multe utilaje (n.r. – două excavatoare și două camioane marca MAN) specifice exploatării și extracției agregatelor miniere de râu.

Cum în zonă avuseseră loc săpături, iar SGA Suceava nu a emis nicio autorizație pentru lucrări în zona verificată, polițiștii au deschis un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executarea de activități miniere fără permis sau licență”.

Totodată, anchetatorii urmează să stabilească cum au ajuns cele două utilaje ale firmei din Botoșani pe malul Siretului.

 

Deja ai votat!