Instituţie botoşăneană fără şef de aproximativ două luni

Împărţirea „tortului puterii” nu a ajuns până la Agenţia Teritorială Nord – Est a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Din 23 noiembrie, data la care social democratul Mircea Magdalena a plecat de la conducere, instituţia nu are şef.

Coordonarea instituţiei asigurată de la Bucureşti

Coordonarea instituţiei este asigurată din 23 noiembrie de la Bucureşti, acolo unde numărul funcţionarilor este cu mult mai mare.

Agenţia Teritorială Nord – Est, care are sediul la Botoşani, mai are patru angajaţi, respectiv Paul Pavăl, Mihai Ţâbuleac, Alberto Gavrilescu şi Bogdan Panţâru, care de câteva săptămâni lucrează de acasă. Juristul instituţiei s-a pensionat, însă, atunci când este vorba de reprezentare în instanţă, vine un funcţionar de la Bucureşti.

O să fie numit un coordonator, în primul rând nu are cine să semneze hârtiile, să primească mail-uri, corespondenţa. Nu avem nici secretară, însă activitatea nu este blocată. Oricum e început de an şi lucrăm la planurile de control”, a declarat un funcţionar.

Numirea unui coordonator pentru ANRSC Botoşani nu reprezintă o prioritate, în condiţiile în care nu a fost numit nici şeful de la Bucureşti. În urma negocierilor de la nivel central, instituţia a revenit USR.

Instituţie cu foşti şefi din administraţia locală

Agenţia Teritorială Nord – Est a ANRSC este cunoscută drept instituţia unde ajung să lucreze foşti şefi din administraţia publică locală botoşăneană. Aici a lucrat fostul primar Florin Egner, dar şi Simion Drelciuc, fost consilier municipal şi fost director al Urban Serv. Bogdan Panţîru este fostul director al Termica, Mihai Ţâbuleac a condus Consiliul Judeţean în perioada 20008 – 2012, iar Paul Pavăl a fost vicepreşedinte al CJ Botoşani în perioada 2012 – martie 2014.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. este o instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Ministerului  Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și are ca scop reglementarea și monitorizarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atribuțiile sale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 51 din 2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Agenţia Teritorială Nord – Est are în raza de competenţă judeţele Botoşani, Bacău, Iaşi, Suceava, Neamţ şi Vaslui.

anrsc 13 ianuarie

Deja ai votat!