vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTŞofer fugar acuzat de furt (video)

Şofer fugar acuzat de furt (video)

Un copil a fost grav rănit după ce maşina în care se afla s-a răsturnat pe cupolă şi s-a oprit într-o ţeavă de gaz. Incidentului, a avut loc sâmbătă dimineaţă, pe drumul ce leagă Bucecea de Huțani, iar imediat după accident, şoferul a fugit de la faţa locului. Fetiţa, în vârstă de 12 ani, era în autoturism împreună cu trei bărbaţi, unul dintre aceştia fiind chiar tatăl său.

Potrivit martorilor autoturismul, un Volkswagen Golf, circula cu viteză foarte mare, iar într-o curbă şoferul a pierdut controlul volanului, a lovit în plin o maşină parcată pe trotuar, iar mai apoi s-a răsturnat pe cupolă. Toţi cei patru pasageri, trei bărbaţi şi o fată de 12 ani, au rămas blocaţi în autoturism, fiind scoşi de localnici. Martorii spun că şoferul era băut, şi asta pentru că după ce a fost scos din maşină, i-a înjurat pe cei care l-au ajutat, ba chiar i-a şi îmbrâncit, iar mai apoi a fugit de la faţa locului.

„O maşină era pe trotuar, iar alta pe podeţ. După impact, pur şi simplu au zburat una în alta. Au venit cu foarte mare viteză. Patru erau în maşină. Am fost aici de la început. Unul dintre ei a dispărut. Era foarte recalcitrant. Era şi un copil în maşină. O fată de vreo 12 ani. I-a ajutat ginerele meu şi au ieşit din maşină, iar apoi şoferul a sărit la bătaie şi a fugit”, a spus proprietara casei din zonă.

Capră furată găsită în portbagajul maşinii

În urma unui apel la 112, la faţa locului au ajuns pompierii şi trei ambulanţe, însă cadrele medicale au mai găsit doar trei dintre cei patru ocupanţi. Unul dintre aceştia a primit îngrijiri la faţa locului, iar fetiţa a fost transportată la spital pentru evaluare şi investigaţii amănunţite. Micuţa a fost însoţită de un alt pasager din maşină.

Pompierii au solicitat şi intervenţia unei echipe de la firma de distribuţie a gazelor pentru a se asigura că nu sunt scurgeri de gaze după ce maşina a lovit şi o ţeavă de alimentare.
Echipele de intervenţii au scos din portbagajul maşinii şi o capră rănită.

„Am fost solicitaţi pentru un accident rutier. Când am ajuns la faţa locului, erau doar trei victime. A patra a fugit de la locul intervenţiei. Nu era niciuna prinsă în maşină. Toate erau la ambulanţe pentru îngrijiri medicale. Între timp, noi am asigurat zona pentru că erau suspiciuni ca o ţeavă de gaz să fie ruptă, dar nu s-a confirmat”, a precizat plutonierul Cătălin Guluțanu, șeful gărzii de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoșani.

Cea de-a treia victimă, care a rămas la faţa locului, nu le-a putut oferi prea multe indicii poliţiştilor despre accident şi nici despre şofer. „Nu e maşina mea. Am coborât din maşină, dar eram în spate. Eram trei în maşină, patru cu tot cu şofer. Şoferul s-a certat cu un om de aici şi a fugit. În maşină mai era fata mea, fratele şi eu. Nu ştiu unde a fugit”, a spus unul dintre pasageri.

Copil trimis la Iaşi cu răni grave

Micuţa aflată în maşină a suferit răni grave la cap. Medicii botoşăneni au evaluat-o şi au supus-o unui computer tomograf, care a scos la iveală mai multe leziuni grave. Din acest motiv fetiţa de 12 ani a fost intubată şi sedată, fiind solicitat transportul la Iaşi pe calea aerului. Din cauza condiţiilor meteo, însă, elicopterul SMURD nu a putut decola, astfel că transferul a fost făcut pe cale terestră.

„Copilul a fost stabil pe timpul transportului şi predat colegilor de la Iaşi. Acesta prezenta un hematom subdural frontal stâng, fractură de os frontal drept, fractură de sinus frontal şi sept nazal”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Şofer identificat după 10 ore

Poliţiştii au demarat o amplă acţiune de căutare, după ce şoferul care a condus maşina a fugit de la faţa locului. Acesta a fost identificat la 10 ore de la producerea evenimentului, având o alcoolemie de 0,32 în aerul expirat. La verificări, poliţiştii au constatat că tânărul de 28 de ani nu avea nici permis de conducere.

„Conducătorul a fost identificat și condus la audieri. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Şoferul a recunoscut că se întorcea de la furat

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, bărbatul a recunoscut în faţa poliţiştilor că, împreună cu ceilalţi doi bărbaţi aflaţi în maşină, se întorceau de la furat. Aceştia au fost la o stână din apropiere, de unde au furat o căpriţă, pe care au ascuns-o în portbagaj, dar şi mai multe bunuri şi bani, profitând că ciobanul dormea. Gonind pentru a se îndepărta cât mai repede de locul faptei, şoferul a pierdut controlul asupra volanului şi s-a răsturnat.

În cursul zilei de sâmbătă acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de ieri să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Şocant este faptul că acesta nu va putea fi acuzat de două dintre infracţiuni şi anume vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Asta pentru că, tatăl fetiţei, care era şi el în maşină cu autorul furtului, le-a spus poliţiştilor că nu depune plângere pentru vătămarea corporală. Asta ar însemna automat şi că nu s-a produs un accident cu victime. Urmează, însă, ca medicii să o stabilizeze pe micuţă şi să se decidă cât va rămâne internată în spital.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...