spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTViaţă amară. Un bărbat din Borolea - Hăneşti are nevoie de ajutorul...

Viaţă amară. Un bărbat din Borolea – Hăneşti are nevoie de ajutorul semenilor

În plină iarnă, Petru Zugravu, din Borolea – Hăneşti, locuieşte în condiţii greu de imaginat. Bărbatul a fost găsit de Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani. Petru Zugravu locuieşte înr-o casă bătrânească, iar din interior vede cerul prin pereţi şi prin acoperiş.

Este o casă care stă să se dărâme şi, privită de la distanţă pare părăsită. Când plouă, mai cedează câte o bucată din acoperiş. În camera unde doarme, pereţii sunt afumaţi, ieşind în evidenţă doar soba şi un pat cu câteva lucruri. Petru Zugravu are 55 de ani, unicul venit fiind banii câştigaţi atunci când munceşte cu ziua. Are probleme de sănătate, însă nu-şi permite să cumpere medicamente. Atât de mult s-a învăţat cu sărăcia, încât îi este greu să creadă că noi vrem să-l ajutăm. I-am dat o sută de lei să-şi cumpere de mâncare şi a spus că nu a avut de mult timp atâţia bani”, a povestit Daniel Câşlariu.

Tânărul a făcut apel la toţi cei care se pot implica în acest caz pentru a-l putea ajuta pe Petru Zugravu. „Am decis să îl ajutăm şi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră! Vă rog din suflet să ne fiţi alături să-l salvăm de frig, de foame şi de sărăcie! Are nevoie de lemne pentru iarna aceasta, alimente, încălțăminte (42) și un aragaz. De asemenea ne dorim să îi cumpărăm câteva materiale de construcţie pentru a putea începe o căsuţă nouă cum dă căldura”, a explicat Daniel Câşlariu.

„Statul român nu mai are grijă de cetăţenii doborâţi de sărăcie”

Marcat de situaţia în care se află Petru Zugravu, Daniel Câşlariu nu a ezitat să-şi arate revolta faţă de lipsa de reacţie a multor funcţionari plătiţi să facă asistenţă socială.

Vin în faţa dumneavoastră cu o constatare dureroasă – statul român nu mai are grijă de cetăţenii doborâţi de sărăcie. Funcţionari publici plătiţi regeşte fac asistenţă socială doar din birouri, în timp ce zeci sau chiar sute de semeni se zbat în sărăcie, deznădejde, suferă de frig şi de foame. Oare respectivii nu au nicio strângere de inimă atunci când îşi primesc salariul? Oare se gândesc la cei sărmani? Nu cred. Dacă s-ar gândi, nu am mai găsit noi în judeţ cazuri disperate”, a declarat Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să se implice în acest nou proiect umanitar au la dispoziţie conturile Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei),  RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), RO08BTRLGBPCRT0530156401 (lire sterline), Codul Swift BTRLRO22, cu specificația Petru.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...